





Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς, οι ωφελούμενοι του ΚΦΑΑ συμμετείχαν σε σχετική δράση αναλογιζόμενοι τα οφέλη της αγκαλιάς, τα είδη αυτής, τις περιπτώσεις που την έχει κάποιος ανάγκη και από ποιους, ενώ συζητήθηκαν τα συναισθήματα που νιώθει κάποιος όταν δέχεται ή δίνει μία αγκαλιά 🫶 Οι ωφελούμενοι κατέγραψαν τη λέξη “αγκαλιά” στη γλώσσα τους, ζωγράφισαν ό,τι τους έρχεται στο μυαλό ακούγοντας αυτή τη λέξη, δημιούργησαν στιχάκια ακούγοντας τραγούδια ελληνικά και στη μητρική τους γλώσσα ή κατέγραψαν στιχάκια από τραγούδια που περιείχαν στη γλώσσα τους τη λέξη αυτή.
Το συμπέρασμα ήταν πως η αγκαλιά είναι μία ανάγκη για τον άνθρωπο και είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την αγάπη. Βέβαια, επισημάνθηκε πως οι αγκαλιές δεν είναι ίδιες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τους σκοπούς κάποιου που την προσφέρει.
«Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Μακρινίτσας λειτουργεί στα πλαίσια της δράσης «Επιχορήγηση Ν.Π. ΑΡΣΙΣ για τη λειτουργία Κ.Φ.Α.Α. Μακρινίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα Ελλάδας – Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης».