





Μετά τις δραστηριότητες γνωριμίας, κάθε ομάδα δημιούργησε, με φαντασία και συνεργασία, τη δική της πολύχρωμη πόλη με τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος. Συγκρίνοντας όλες τις πόλεις, διαπιστώσαμε ότι κάποια κτίρια εμφανίζονται συχνότερα από άλλα, και συζητήσαμε για τη σημαντικότητά τους και τις ανάγκες τις οποίες αυτά καλύπτουν. Ακολούθησε παρουσίαση για τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού και για την ισότητα, ένας προβληματισμός σχετικά με το αν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια πρόσβαση στα Δικαιώματά τους και η δράση έκλεισε με κάθε ομάδα να αντιστοιχεί τα κτίρια που δημιούργησε, με ένα ή περισσότερα από τα Δικαιώματα. Τέλος, όλα τα παιδιά, χαρούμενα για τις νέες γνωριμίες που έκαναν, αποχαιρετήθηκαν με ανταλλαγή δώρων, μια αναμνηστική φωτογραφία και την υπόσχεση να ξανασυναντηθούμε!!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνεργασία το διευθυντή του Δημοτικού σχολείου, την καθηγήτρια Αγγλικών, αλλά και όλο το διδακτικό προσωπικό που μας υποδέχθηκε με τόση θέρμη.
Tο Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου – Ministry of Migration & Asylum, με συγχρηματοδότηση από την European Commission, το οποίο υλοποιείται σε συντονισμό με σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (ARSIS – Association for the Social Support of Youth).
Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην Τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο («ΑΛΚΗ ΖΕΗ»), Λέρο (LEDU), Κρήτη και στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.