Το εργαστήριο ξεκίνησε με έναν πρωτότυπο τρόπο που ενθουσίασε τα παιδιά, καθώς έπρεπε να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να εισέλθουν στην αίθουσα των υπολογιστών. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μέσω ζωντανής συνομιλίας στα κοινωνικά δίκτυα με άτομα που δεν γνώριζαν ή νόμιζαν ότι δεν γνώριζαν. Οι εκπαιδευτικοί συνομιλούσαν μαζί τους σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν την αληθινή τους ταυτότητα. Στόχος ήταν να γίνει προσομοίωση μιας ύποπτης συνομιλίας, ώστε μέσα από έναν βιωματικό τρόπο να επισημανθούν και να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά την επαφή μας με άγνωστα πρόσωπα στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, μέσω βιωματικών παιχνιδιών, που σχεδιάστηκαν για αυτό το σκοπό παρουσιάστηκαν τα μέτρα προστασίας, οι κίνδυνοι αλλά και η χρησιμότητα του διαδικτύου. Ολοκληρώνοντας οι μαθητές/τριες παρέλαβαν με πολλή χαρά την πιστοποίηση παρακολούθησης και έναν δεκάλογο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση για να εντοπίζουν και να προστατεύονται από τους κινδύνους.
Tο Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», είναι μια πρωτοβουλία της @UNICEFGreece σε συνεργασία με το @migrationgovgr, με συγχρηματοδότηση από την @EuropeanCommission, το οποίο υλοποιείται σε συντονισμό με σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην Τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο (”ΑΛΚΗ ΖΕΗ”), Λέρο (LEDU), Κρήτη και στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.
#ARSIS #UNICEFGreece #EuropeanCommission #Migrationgovgr #AllChildrenInEducation #ΓιαΚάθεΠαιδί #HCAC #Αθήνα #Θεσσαλονίκη #Κως #Λέρος #Σάμος #Έβρος #Κρήτη








