Add Your Heading Text Here

Παρέμβαση με το Mobile School της ΑΡΣΙΣ στο Αγγελοχώρι Ημαθίας

Το Mobile School (Κινητό Σχολείο) της ΑΡΣΙΣ βρέθηκε στο Αγγελοχώρι Ημαθίας, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά Ρομά της περιοχής που έχουν περιορισμένη ή και καθόλου πρόσβαση στην εκπαίδευση να βιώσουν τη χαρά της μάθησης.

Η ομάδα επαγγελματιών του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη σχεδίασε και υλοποίησε μια στοχευμένη παρέμβαση που, μέσα από το παιχνίδι και δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έφερε τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο του σχολείου. Το Mobile School δεν προσφέρει απλώς γνώσεις, αλλά ενισχύει την αυτοπεποίθηση, καλλιεργεί δεξιότητες και δημιουργεί θετικά βιώματα γύρω από τη μάθηση.

Στο κλείσιμο της δράσης, τα παιδιά παρέλαβαν σχολικές τσάντες και γραφική ύλη για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ενεργή παρουσία και η θερμή στήριξη των γονιών τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νάουσας και ιδιαίτερα την Κοινωνική Λειτουργό, κα Θεοδοσία Γατουρτζίδου, για την πρόσκληση, καθώς και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Η.Π. Νάουσας με Παράρτημα Ρομά και τον Δήμο Η.Π. Νάουσας για την πολύτιμη υποστήριξη και τη φιλοξενία.

Η πράξη με τίτλο «ΩΡΙΩΝ-Συνέχιση δράσεων για την Πρόληψη της Περιθωριοποίησης των Ανηλίκων και την Προστασία του Παιδιού» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021- 2027» (κωδ. ΟΠΣ 6001468) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).