Add Your Heading Text Here

Η μουσική δημιουργία κατέκλυσε το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ στην Αθήνα!

Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το #IST – Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης, υλοποιήσαμε το πρόγραμμα “RAP-UP UP”, μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που στοχεύει στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των εφήβων μέσω της σύγχρονης τέχνης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πέντε δίωρες συναντήσεις με μαθητές Γυμνασίου, κατά τις οποίες τα παιδιά έμαθαν για τις βασικές αρχές της σύγχρονης τέχνης, εξοικειώθηκαν με νέα λογισμικά και απέκτησαν εκφραστικές δεξιότητες, γνωρίζοντας επίσης τα επαγγέλματα του ήχου, της εικόνας και του σχεδίου. Συνολικά συμμετείχαν 13 παιδιά, δημιουργώντας τέσσερα τραγούδια σε διάφορες γλώσσες, τέσσερα βίντεο – κλιπ και πέντε cover albums/artist books!

Τα παιδιά εκτέλεσαν ποικίλες δραστηριότητες, από τη δημιουργία μουσικών κομματιών, video-clip, έως την εξάσκηση στη δημιουργική γραφή και την εικαστική δημιουργία, και εξοικειώθηκαν με λογισμικά επεξεργασίας, ήχου και εικόνας. Τέλος, ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες προώθησης του καλλιτεχνικού έργου στο διαδίκτυο.

Συνολικά, η δράση ανέδειξε τη δυνατότητα των παιδιών να εκφραστούν και να συνεργαστούν μέσα σε ένα δημιουργικό περιβάλλον, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους σε ποικίλους τομείς τέχνης και τεχνολογίας!

Τα τραγούδια / video clips μπορείτε να τα απολαύσετε εδώ ->

BIG STEPPA: https://www.youtube.com/watch?v=abN9qtaVsOo
FARAO: https://www.youtube.com/watch?v=DKW3Xl3qdxs
AU REVOIR: https://www.youtube.com/watch?v=zuYe0g84LsY
YA LELELI: https://www.youtube.com/watch?v=dOEEjLHT70M

Tο Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», είναι μια πρωτοβουλία της @UNICEFGreece σε συνεργασία με το @migrationgovgr, με συγχρηματοδότηση από την @EuropeanCommission, το οποίο υλοποιείται σε συντονισμό με σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην Τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο («ΑΛΚΗ ΖΕΗ»), Λέρο (LEDU), Κρήτη και στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο