




Αρχικά εντόπισαν ατομικά σε χάρτη την πόλη που μεγάλωσαν, και συζήτησαν στην τάξη προβλήματα που συναντούν οι κάτοικοι της χώρας τους ενώ πρότειναν λύσεις για αυτά. Στη συνέχεια, τα κατέγραψαν όλα σε ένα χαρτόνι με το χάρτη και τη σημαία της χώρας τους και τα κρέμασαν στην αίθουσα, προκειμένου όλα τα παιδιά να γνωρίσουν τις λεπτομέρειες.
Τέλος, έγινε μία πολιτισμική ανταλλαγή, αφού οι μαθήτριες δίδαξαν έναν σομαλικό χορό στο διδακτικό προσωπικό και οι ίδιες έμαθαν αντίστοιχα έναν ελληνικό νησιώτικο.
To πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» υλοποιείται από την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με τη στήριξη της UNICEF Greece και τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην Τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο («ΑΛΚΗ ΖΕΗ’», στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, καθώς και στις Κινητές Μονάδες σε Λέρο και Κρήτη.