Add Your Heading Text Here

🗞️ Η ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς στο Good Side Festival: «Μαζί για την Πρόληψη της Βίας στους Νέους»

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και ο Δήμος Καλαμαριάς ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Good Side Festival, φέρνοντας στο επίκεντρο ένα μήνυμα που αφορά όλους:
👉 «Όχι στη βία – Ναι στη φωνή των νέων!»

Η ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος JOIN – Κοινή Δράση κατά της Βίας των Νέων, συμμετέχει στο φεστιβάλ με στόχο να αναδείξει την πρόληψη της βίας μέσα από τη δημιουργία, τη συμμετοχή και την τέχνη.

Το πρόγραμμα JOIN στηρίζεται στην ιδέα ότι η αλλαγή ξεκινά από τη γνώση και τη δράση.
Στη Θεσσαλονίκη, το έργο δίνει χώρο σε παιδιά και νέους 15–25 ετών να δυναμώσουν τη φωνή τους και να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν, να αποτρέπουν και να αντιμετωπίζουν τη βία – είτε την υφίστανται είτε τη βλέπουν γύρω τους.

Με παράλληλη στήριξη σε παιδιά, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μέλη της κοινότητας, το JOIN χτίζει δίκτυα προστασίας και αλληλεγγύης, προωθώντας τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή όλων.

Το Good Side Festival είναι μια γιορτή της νεανικής δημιουργικότητας και της street κουλτούρας, σχεδιασμένη από νέους και νέες της Καλαμαριάς, με επίκεντρο το graffiti art, το break dance και τη hip hop μουσική.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, από τις 13:30 έως τις 23:00, στην Ακτή Αρετσούς, με ελεύθερη είσοδο για όλους και όλες.

Νέοι και νέες της πόλης ανέλαβαν τον σχεδιασμό του φεστιβάλ, που φιλοξενεί break dance battles, live acts, graffiti jam και πολλές ακόμα δράσεις – όλα με ελεύθερη είσοδο.

«Το Good Side Festival δίνει χώρο και φωνή στους νέους καλλιτέχνες να εκφραστούν ελεύθερα. Ο πολιτισμός είναι ζωή, χρώμα και ελευθερία – η Καλαμαριά το αποδεικνύει!».

Η ΑΡΣΙΣ συμμετέχει στο φεστιβάλ με τη διαδραστική δράση :

💬 «Η Φωνή μας Ενάντια στη Βία»

Ένας τοίχος συνθημάτων και μηνυμάτων όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να αφήσει τη δική του σκέψη, λέξη ή χρώμα απέναντι στη βία.

Μια εικαστική εγκατάσταση από τη νεολαία – για τη νεολαία, που καλεί όλους να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν και να αναδείξουν τη «καλή πλευρά» της ζωής, της πόλης, του κόσμου.

JOIN US στο Good Side Festival!

Το έργο #JOIN- Κοινή Δράση Κατά της Βίας των Νέων υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος #PREVENT, με φορέα υλοποίησης την ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων. Το PREVENT συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,3 εκ.

📅 Πληροφορίες Εκδήλωσης

  • Good Side Festival
  • 📍 Ακτή Αρετσούς, Καλαμαριά
  • 🗓️ Σάββατο 11 Οκτωβρίου
  • Ώρα συμμετοχής ΑΡΣΙΣ: 17:00 – 23:00
  • 🎟️ Είσοδος Ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 13:30 – Έναρξη & Graffiti Session

Ομάδες graffiti artists (Jasone, Nast, Dane, Nade, Kunes, Keik, Brasko, Hayate) δημιουργούν ζωντανά εντυπωσιακά έργα και το κεντρικό graffiti piece του φεστιβάλ, που θα μείνει ως μόνιμη υπογραφή στην πόλη.

(Παράλληλα, πραγματοποιείται η δράση της ΑΡΣΙΣ «Η φωνή μας ενάντια στη βία»)

 17:30 – Breakdance Show

Ο Bboy Apro από τους Blackout και η ομάδα Flexpack ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη με δυναμικά battles και θεαματικά power moves.

 19:00 – Rap Live Performances

Επί σκηνής ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής ραπ σκηνής (Tony, Split, BRC, Valco, Verev, SK, Krikos, Moody, Ro, Sek) θα ξεσηκώσουν το κοινό, ενώ ακολουθεί ο γνωστός ράπερ Tsaki για ένα εκρηκτικό φινάλε γεμάτο ρυθμό, flow και φως!

unnamed