Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018
Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες το Έργο με τίτλο “Right After Care: Capacity Building for Professionals in Alternative Care in Greece”, που υλοποιείται με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος “Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» 2014 – 2020 [REC – Rights, Equality and Citizenship Programme].
Το Έργο “RIGHT AFTER CARE” υλοποιείται από σύμπραξη οργανώσεων, με συντονισμό της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και συμμετοχή του Athens Lifelong Learning Institute, της PRAKSIS και της Μ.Κ.Ο. Civis Plus.
Το Έργο RIGHT AFTER CARE επικεντρώνει τη δράση του στις ειδικές ενταξιακές διαδικασίες που απαντούν στις ανάγκες και τα αιτήματα των νέων που διαβιούν σε δομές παιδικής προστασίας και προετοιμάζονται για την ανεξάρτητη αυτόνομη ζωή τους. Αναλυτικότερα, το Έργο στοχεύει στον εφοδιασμό των παιδιών και νέων ανθρώπων που διαβιούν σε δομές παιδικής προστασίας με όλες τις δεξιότητες που χρειάζονται κατά τα πρώτα τους βήματα στην ενήλικη ζωή τους, όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα του βιοπορισμού τους, της αυτόνομης διαβίωσής τους, της απασχόλησης και της εκπαίδευσης τους εκτός του προστατευτικού πλαισίου μιας δομής παιδικής προστασίας.
Το Έργο στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του προσωπικού των δομών παιδικής προστασίας ώστε να οργανώσουμε δράσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις που θα υποστηρίξουν επιτυχώς αυτή τη μετάβαση.
Με γνώμονα τις ανάγκες αυτών των παιδιών και νέων ανθρώπων και στο πλαίσιο του Έργου :
[α]. σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν 60 σεμινάρια σε όλη την επικράτεια με τίτλο Life Skills Workshops (Εργαστήρια Δεξιοτήτων Ζωής), για περίπου 600 νέες και νέους που πρόκειται να αποχωρήσουν από τις δομές παιδικής προστασίας. Οι Δεξιότητες Ζωής αφορούν σε ένα σύνολο βασικών δεξιοτήτων που καθιστούν τους νέους ικανούς να ανταπεξέλθουν σε ζητήματα και ερωτήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
[β]. σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν 10 σεμινάρια εκπαίδευσης του προσωπικού των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας, παρέχοντάς τους όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την υποστήριξη των παιδιών στην πορεία τους προς την αυτόνομη διαβίωση.