Add Your Heading Text Here

Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων «Άλκη Ζέη» της ΑΡΣΙΣ στη Σάμο υποδεχτήκαμε παιδιά γυμνασίου και λυκείου ΕΠΑΛ για ένα άκρως δημιουργικό και πολυτροπικό project

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς στις 21 Ιανουαρίου, το θέμα του project μας ήταν τα χέρια. Πώς αγγίζουν τα χέρια, τι χρειάζεται να κάνουν, τι δεν χρειάζεται να κάνουν, πώς θέλουμε εμείς να τα χρησιμοποιούμε. Ξεκινήσαμε την εξερευνηση και την έμπνευσή μας με 4 θεατρικές τεχνικές εστιασμένες στα χέρια (ο κόμπος, οδήγησε τον «τυφλό», ο καθρέφτης και η ύπνωση) και στη συνέχεια διαβάσαμε και συζητήσαμε το ποίημα «Τα Χέρια» του Αργύρη Χιόνη από τη συλλογή του «Λεκτικά τοπία». Έπειτα, τα παιδιά σε ρόλο σκηνοθέτη και φωτογράφου «έστησαν» τα υπόλοιπα παιδιά μαζί με τις εκπαιδευτικούς σε διάφορα καρέ ανάλογα με την προτίμησή τους, και δημιούργησαν έτσι πολλές δικές τους φωτογραφίες με χέρια. Με τη βοήθεια μιας online πλατφόρμας, ανέβασαν τις φωτογραφίες στους υπολογιστές και έφτιαξαν διάφορα κολάζ με αυτές.

Τέλος, βούτηξαν τα χέρια τους σε νερομπογιές και δημιούργησαν πίνακες ζωγραφικής και τραγουδήσαμε όλοι μαζί παρέα το τραγούδι «Χέρια σαν αυτά» των Locomondo https://www.youtube.com/watch?v=iWUFmZxmD30 !

Tο Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, με συγχρηματοδότηση από την European Commission, το οποίο υλοποιείται σε συντονισμό με σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην Τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο (”ΑΛΚΗ ΖΕΗ”), Λέρο (LEDU), Κρήτη και στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο