Add Your Heading Text Here

Ομάδα Εκπαιδευτικής Παρέμβασης της #ΑΡΣΙΣ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο #Φυλάκιο του Έβρου.

Τα παιχνίδια εξωτερικού χώρου προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στα παιδιά, συμβάλλοντας στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης αλλά και την ανάπτυξη της αισθητηριακής τους επεξεργασίας και τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων. Έτσι, τα ανήλικα που διαμένουν προσωρινά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό παιχνίδι στον χώρο της πρώτης υποδοχής του κέντρου μας. Κιμωλίες, πινέλα, χρώματα και φυσικά πολλή φαντασία αποτέλεσαν τα εργαλεία των παιδιών, τα οποία ζωγράφισαν και χρωμάτισαν το γνωστό σε όλους επιτραπέζιο παιχνίδι «φίδια και σκάλες». Οι δημιουργίες των παιδιών χάρισαν μια πολύχρωμη νότα στον χώρο πρώτης υποδοχής, ενώ το παιχνίδι απολαμβάνουν καθημερινά μικροί και μεγάλοι.

Tο Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, με συγχρηματοδότηση από την European Commission, το οποίο υλοποιείται σε συντονισμό με σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ARSIS – Association for the Social Support of Youth.

Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην Τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο (”ΑΛΚΗ ΖΕΗ”), Λέρο (LEDU), Κρήτη και στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.

#ARSIS #UNICEFGreece #EuropeanCommission #Migrationgovgr #AllChildrenInEducation #ΓιαΚάθεΠαιδί #HCAC #Αθήνα #Θεσσαλονίκη #Κως #Λέρος #Σάμος #Έβρος #Κρήτη

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο