


Στις 2/11/2024 πραγματοποιήθηκε αθλητική δραστηριότητα στο Σεράφειο και ύστερα βόλτα στους πεζόδρομους των Πετραλώνων. Η δραστηριότητα ξεκίνησε με περιήγηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σεράφειου.
Ακολούθησε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου, με συνομήλικους από τη γειτονιά των Πετραλώνων.
Στη βόλτα που ακολούθησε οι νέοι της δομής φάνηκαν ευχαριστημένοι και συζητήθηκε η έννοια του φιλικού αγώνα στο κοινωνικό πλαίσιο και η γοητεία της συνύπαρξης των ανθρώπων από διαφορετικές χώρες μέσα από τον αθλητισμό. Στόχος της δράσης ήταν η κοινωνική κινητικότητα των νέων, η διαμόρφωση σχέσεων και η προσπάθεια ένταξης στην τοπική κοινότητα.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Σεράφειο, οι ανήλικοι μαζί με την εκπαιδευτικό της δομής περιηγήθηκαν σε πεζόδρομους των Πετραλώνων, δίνοντας την ευκαιρία της επαφής με την καθημερινή ζωή της πόλης και τους ρυθμούς της. Οι νέοι έδειχναν να απολαμβάνουν τη βόλτα και τη ζωντάνια που υπήρχε τριγύρω τους – άνθρωποι, μουσικές, μαγαζιά. Τέλος, καθίσαμε σε εστιατόριο για φαγητό όλοι μαζί.
Οι ανήλικοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να επισκέπτονται και να οργανώνουν μόνοι τους αγώνες με άλλες ομάδες στο Σεράφειο, βλέποντας ότι ο χώρος είναι ελεύθερος και ανοιχτός για όποιον επιθυμεί να κάνει χρήση. Η εμπειρία αυτή ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των νέων και συνέβαλε στην καλύτερη ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό περιβάλλον.
Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση των δεσμών των νέων τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και με την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των νέων της δομής.
«Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας λειτουργεί στα πλαίσια της δράσης Επιχορήγηση Ν.Π. ΑΡΣΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ, του Προγράμματος Ελλάδος – Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης».