Add Your Heading Text Here

Search
Close this search box.

«Δελτίο τύπου για την φιλοξενία στο camping Αλεξανδρούπολης της ΤΙΕΔΑ και τη συμμετοχή των ασυνόδευτων φιλοξενούμενων ανηλίκων της Δομής Φιλοξενίας Φρίξος της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη στις δράσεις της ΤΙΕΔΑ στα πλαίσια του εορτασμού της «Γαλάζια Σημαίας» της Δημοτικής Πλαζ Αλεξανδρούπολης»

logo amif kai tame 1

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ κο Αρβανιτίδη, την υπεύθυνη του camping κα Παπαντή και την ΤΙΕΔΑ , η οποία στα πλαίσια εορτασμού της Γαλάζιας Σημαίας παρείχε τη δυνατότητα στους ασυνόδευτους φιλοξενούμενούς μας να παραμείνουν αφιλοκερδώς 7 μέρες στις εγκαταστάσεις της στο camping Αλεξανδρούπολης. Οι μικροί φιλοξενούμενοι πρόσφυγες της Δομής Φιλοξενίας Φρίξος της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη όλες αυτές τις μέρες είχαν τη δυνατότητα να χαρούν την πολυβραβευμένη παραλία της Δημοτικής Πλαζ Αλεξανδρούπολης με «Γαλάζια Σημαία», να ενημερωθούν για αυτή και να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στη διατήρηση αυτής.

Η «Γαλάζια Σημαία» που έχει αποδοθεί και φέτος στη Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης, αποτελεί το διεθνώς αναγνωρισμένο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο και διαβεβαιώνει την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων και την παροχή όλων των απαραίτητων υποδομών και ανέσεων για να απολαύσουν οι λουόμενοι το μπάνιο τους. Η «Γαλάζια Σημαία» λειτουργεί ως σύμβολο εμπιστοσύνης και περιβαλλοντικής συνείδησης και στα πλαίσια του εορτασμού της, σε συνεργασία με την ΤΙΕΔΑ, διοργανώθηκαν δράσεις στο χώρο του camping οικολογικής ευαισθητοποίησης. Οι δράσεις αυτές περιελάμβαναν καθαριότητα και φροντίδα της παραλίας και της παιδικής χαράς, οικολογικές κατασκευές με φυσικά υλικά και κατασκευές στην άμμο και ενημέρωση γύρω από σύγχρονα οικολογικά θέματα.

Στα πλαίσια της προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού για τα οποία μεριμνά η ΑΡΣΙΣ, οι μικροί φιλοξενούμενοι της Δομής Φιλοξενίας Φρίξος της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη,  είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ώρες ξεγνοιασιάς  στο κάμπινγκ και την προάσπιση του δικαιώματός τους στην παιδικότητα, ενός από τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων που παραβιάζονται λόγω των συνθηκών του πολέμου, της εξαναγκαστικής μετακίνησής τους σε άλλη χώρα και των δυσκολιών που συναντούν κατά το ταξίδι τους. Τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους στο κάμπινγκ, πέρασαν πολλές ώρες παίζοντας στην παραλία και στην παιδική χαρά, έκαναν πολλούς καινούριους φίλους, μικρούς και μεγάλους και όλοι μαζί, δημιούργησαν καλοκαιρινές κατασκευές. Ενισχύθηκε η κοινωνική ένταξη των παιδιών, η ομαλή συμβίωση με πολλούς άλλους ανθρώπους στη φύση, καλλιεργήθηκαν οι έννοιες του σεβασμού του περιβάλλοντος και του «άλλου» και υλοποιήθηκε η ολιστική προσέγγιση στην άτυπη εκπαίδευση μέσω της αξιοποίησης και εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Δ.Τ. σε μορφή εγγράφου εδώ.

el