Add Your Heading Text Here

Search
Close this search box.

Newsletter 1

21013320 10154930980007218 476657985 n

«BRIDGE – Οικοδομώντας σχέσεις μέσω της καινοτόμου ανάπτυξης για το θέμα της ευαισθητοποίησης της έμφυλης βίας στην Ευρώπη»

unnamed

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το πρώτο ενημερωτικό δελτίο ειδικής έκδοσης που εστιάζει στην έμφυλη βία (GBV) στο πλαίσιο της μετανάστευσης, το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του περιφερειακού προγράμματος BRIDGE. Το πρόγραμμα BRIDGE υλοποιείται υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Γραφείου της Terre des hommes μαζί με πέντε εταίρους από το Βέλγιο, την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Ρουμανία και έχει ως γενικό στόχο την ενίσχυση της θεσμικής ανταπόκρισης στην GBV που επηρεάζει τα παιδιά και τους νέους εν κινήσει στις χώρες της ΕΕ.

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σχετικά με την διαδικτυακή εκπαίδευση με αντικείμενο τον τρόπο πρόληψης και προστασίας των παιδιών και των νέων στη μετανάστευση από την έμφυλη βία, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος BRIDGE. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες γλώσσες: Ολλανδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Ρουμανικά.

Σημειώστε την ημερομηνία – 9 Οκτωβρίου στις 15:00! Παρακολουθήστε το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο στο οποίο θα αναπτυχθούν τα εκπαιδευτικά εργαλεία του προγράμματος BRIDGE. Το σεμινάριο διοργανώνεται από τo Κέντρο Παιδικής Προστασίας (Child Protection Hub) Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο εισέλθετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Επίσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ένα ακόμα σεμινάριο. Συμμετέχοντας στο διαδικτυακό σεμινάριο είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τη Sara, τη Maria και τη Francesca συγκεκριμένες εμπειρίες και ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της Ευρώπης ως προς τα ασυνόδευτα και χωρισμένα κορίτσια προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής.  Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη UNICEF και τo Κέντρο Παιδικής Προστασίας (Child Protection Hub), όπως λεπτομερώς αναφέρεται παρακάτω.

Επιπρόσθετα, στις 12 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, με ειδικότερη έμφαση το παράδειγμα του Βελγίου. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τo Κέντρο Παιδικής Προστασίας (Child Protection Hub), όπως λεπτομερώς αναφέρεται παρακάτω.

Τέλος, συμπληρώστε τη σύντομη έρευνα εδώ, για να μας πείτε τα ενδιαφέροντά σας για μελλοντικά σεμινάρια σχετικά με το πρόγραμμα BRIDGE!


ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ereyna grafima

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «BRIDGE – Οικοδομώντας σχέσεις μέσω της καινοτόμου ανάπτυξης για το θέμα της ευαισθητοποίησης της έμφυλης βίας στην Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2019 μια έρευνα αναφορικά με ειδικότερα ζητήματα έμφυλης βίας. Στην έρευνα συμμετείχαν εθελοντικά αφενός παιδιά και νέοι εν κινήσει και αφετέρου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς κοινωνικής μέριμνας και προστασίας ανηλίκων καθώς και επαγγελματίες φροντίδας, κοινωνικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, δικηγόροι, πολιτισμικοί διαμεσολαβητές και συντονιστές δομών φιλοξενίας ανηλίκων. 

Δείτε την έρευνα εδώ.


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

«ΤΥΦΛΑ ΣΗΜΕΙΑ» : ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ( ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ UNICEF ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Child Protection Hub)

color concrete daylight 2612836

Σχετικά με το διαδικτυακό σεμινάριο:
Ημερομηνία σεμιναρίου: 10 Σεπτεμβρίου 2019
Παρακολουθήσετε τώρα
Ώρα έναρξης και λήξης του σεμιναρίου: 2μμ CEST
Διδάσκοντες: Sara Ristic, Maria Margherita Maglietti, Francesca Rivelli
Οργανισμός / Πάροχος / Διοργανωτής: UNICEF και ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Child Protection Hub)

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ρίξει φως σε συγκεκριμένες εμπειρίες και ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της Ευρώπης ως προς τα ασυνόδευτα και χωρισμένα κορίτσια προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής. Τα προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης έμφυλης βίας της UNICEF συνδυάζουν μια διττή προσέγγιση που επικεντρώνεται στην παροχή ανθρωπιστικών υπηρεσιών και τη δημιουργία ικανοτήτων, τη μεταρρύθμιση των πολιτικών και την τεχνική βοήθεια. Το Περιφερειακό Γραφείο της UNICEF για την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία έχει επικεντρωθεί σε αυτά τα θέματα μέσω του προγράμματος “Δράση κατά της έμφυλης βίας που πλήττει γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία”, χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.


«ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ: ΜΙΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ»

canva eyes kid child girl face infant happy female

Ημερομηνία σεμιναρίου : 12 Ιουνίου 2019
Παρακολουθήστε τώρα
Ώρα έναρξης και λήξης του σεμιναρίου: 2:00 -3:00 μμ CEST

Διδάσκοντες:

-Seydou Niang, Συντονιστής της κοινότητας της ομάδας Gams Βελγίου (Group for the Abolition of Female Genital Mutilation- Ομάδα για την κατάργηση του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων)

– Stéphanie Florquin, Συντονίστρια Συντονισμένων Στρατηγικών για την Καταπολέμηση του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, στην ομάδα  Gams Βελγίου (Group for the Abolition of Female Genital Mutilation- Ομάδα για την κατάργηση του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων)

Οργανισμός / Πάροχος / Διοργανωτής: ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Child Protection Hub)

Σχετικά με το διαδικτυακό σεμινάριο:
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει μια συγκεκριμένη εμπειρία εργασίας, πρόληψης και ευαισθητοποίησης στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Θα σας παρουσιάσουμε μια οργάνωση (GAMS Βελγίου) που εργάζεται στον τομέα του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, με μια συνολική προσέγγιση αυτού του ζητήματος: τον τρόπο εργασίας τους, τα εργαλεία τους, τα αποτελέσματα που έχουν πετύχει και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Οι παρεμβάσεις βασίζονται στη βελγική κατάσταση, αλλά στόχος τους είναι να δώσουν σε επαγγελματίες, ενώσεις και άλλους οργανισμούς, εργαλεία για να χειριστούν καταστάσεις που σχετίζονται με τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων και να τους εμπνεύσουν στο έργο τους.


ΝΕΑ

[ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ] ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

egypt juvenil justice jean luc marchina 2015 print 165070

Περίπου 20 επαγγελματίες φροντίδας από το Βέλγιο, την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Ρουμανία θα συναντηθούν στη Βουδαπέστη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2019 για την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών που διοργανώνεται στο πλαίσιο του περιφερειακού προγράμματος με τίτλο «Building Relationships through Innovative Development of Gender Based Violence Awareness in Europe – BRIDGE» (Οικοδομώντας σχέσεις μέσω της καινοτόμου ανάπτυξης για το θέμα της ευαισθητοποίησης της έμφυλης βίας στην Ευρώπη – ΓΕΦΥΡΑ). Το πρόγραμμα BRIDGE υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» (2014-2020) και υλοποιείται υπό τον συντονισμό του της Terre des hommes Ουγγαρίας σε συνεργασία με τους: Defence for Children International – DCI Βέλγιο και FEDASIL  (Βέλγιο), ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (Ελλάδα), Kopin (Μάλτα) και Terre des Hommes (Ρουμανία).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ


cover manual

Ημερομηνία έκδοσης: 29 Αυγούστου 2019
Εκδότης: πρόγραμμα BRIDGE
Τύπος έκδοσης: Εκπαιδευτικό Εργαλείο/Εγχειρίδιο

Το παρόν Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Building Relationships through Innovative Development of Gender Based Violence Awareness in Europe – BRIDGE» (Οικοδομώντας σχέσεις μέσω της καινοτόμου ανάπτυξης για το θέμα της ευαισθητοποίησης της έμφυλης βίας στην Ευρώπη – ΓΕΦΥΡΑ). Το πρόγραμμα BRIDGE είναι ένα διετές έργο που υλοποιείται υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Γραφείου της Terre des hommes σε συνεργασία με τους: ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (Ελλάδα), Defence for Children International – DCI Βέλγιο και FEDASIL  (Βέλγιο), Kopin (Μάλτα), και Terre des Hommes (Ρουμανία). Το πρόγραμμα BRIDGE χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» (2014-2020).

Δείτε την έκδοση εδώ.


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ

syria jordan psychosocial francois struzik web 131307

Οργανισμός: Κέντρο Παιδικής Προστασίας (Child Protection Hub)/ Terre des hommes
Ημερομηνία έναρξης: 03 Σεπτεμβρίου 2019
Ημερομηνία λήξης: 03 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτό το online μάθημα έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και νέους εν κινήσει. Στόχος είναι η οικοδόμηση της γνώσης και της ικανότητας πρόληψης, αναγνώρισης και αντίδρασης στην έμφυλη βία (GBV). Μέσω της εκπαίδευσης, οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περισσότερες δεξιότητες και ευαισθητοποίηση σχετικά με τον τρόπο καλύτερης υποστήριξης των παιδιών και των νέων εν κινήσει που μπορεί να έχουν εκτεθεί ή υποστεί έμφυλη, είτε σήμερα είτε κατά τη διάρκεια της μετακίνησης τους είτε στη χώρα προέλευσής τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

EU flag bridge


Το παρόν Newsletter χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» (2014-2020).

el