Add Your Heading Text Here

Search
Close this search box.

Η Malika, ο Omar και ο Morteza κατάγονται από το Αφγανιστάν και είναι 17 ετών. Έφτασαν πριν δύο εβδομάδες στην Ελλάδα και ψάχνοντας στο internet για βοήθεια έμαθαν για τη δράση του Streetwork

Πρόκειται για τρία παιδιά με ξεχωριστές ιστορίες και διαδρομές που γνωρίστηκαν κι έγιναν μια παρέα προς το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Όλοι τους έμειναν για κάποιο χρονικό διάστημα στην Τουρκία κι εργάστηκαν εκεί.Έχοντας μείνει δύο μέρες άστεγοι στην πόλη, ήρθαν στο Κέντρο Ενημέρωσης, όπου ένιωσαν αμέσως οικειότητα. Περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης τους, κάναμε ανταλλαγή μουσικών ακουσμάτων ελληνικής και αφγανικής hip hop.

Τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν για τη βιβλιοθήκη μας και δανείστηκαν μερικά βιβλία.Ύστερα από αίτημα μας για στέγαση στον ΕΜΕΑ, και οι τρεις τους μεταφέρθηκαν άμεσα σto προστατευτικό περιβάλλον μιας Επείγουσας Δομής φιλοξενίας.*Τα ονόματα έχουν αλλάξει για λόγους προστασίας.

Η ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων υλοποιεί ένα εξειδικευμένο έργο με στόχο την ενίσχυση του περιβάλλοντος προστασίας των ασυνόδευτων και χωρισμένων από την οικογένειά τους παιδιών σε επισφαλείς συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα συμμετέχοντας στον Εθνικό Μηχανισμό Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ).
O ΕΜΕΑ συστήθηκε μετά από κοινή πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανήλικων (Heracles Moskoff – sspuam), (νυν Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας) στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR GREECE), με χρηματοδότηση των EEA Grants (EEA and Norway Grants), EEA Grants Greece και την Κυβέρνηση της Ελβετίας Embassy of Switzerland in Greece / Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον IOM Greece και τις οργανώσεις Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Network for Children’s Rights, ARSIS – Association for the Social Support of Youth και ΜΕΤΑδραση – METAdrasi.

el