




Αρχικά εξοικειώθηκαν με τις ονομασίες των μελών στην ελληνική γλώσσα, προκειμένου να βελτιωθεί και να εμπλουτιστεί ο προφορικός και ο γραπτός τους λόγος. Επιπλέον, σε εργαστήριο ζωγραφικής, σχεδίασαν σε χαρτί του μέτρου το περίγραμμα του σώματος μιας συμμαθήτριάς τους, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ιδέα της ομαδικής εργασίας.
Τέλος, αξιοποιήθηκαν εποπτικά μέσα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση των παιδιών με την τεχνολογία και να εξασκηθούν στο αντικείμενο διδασκαλίας.
Το Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF Greece που συγχρηματοδοτείται από την EE European Commission και υλοποιείται από σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (ARSIS – Association for the Social Support of Youth).
Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην Τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο («ΑΛΚΗ ΖΕΗ»), Λέρο (LEDU), Κρήτη και στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.